FB IN

…….. εμείς δεν θα ξεχαστούμε ποτέ ! Εμείς οι Λίγοι Τυχεροί …..

…….. εμείς δεν θα ξεχαστούμε ποτέ ! Εμείς οι Λίγοι Τυχεροί …..

Φωτογραφία Τίτλου. FL D.M. Ballantyne at Lemnos 1917 Αρχείο Πασχάλη Παλαβούζη

Αυτή η συνάντηση ήρθε για να το βεβαιώσει. Όταν η μοίρα και χρόνος το θέλησαν.

Πέμπτη 14-07-2017 Καναδάς – Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη – Σταυρός Χαλκιδικής – Καβάλα – Θάσος . Οι μεταπτυχιακοί συμφοιτητές στο Edinburg την δεκαετία του ’80 και φίλοι Ηλίας Λολίδης διακεκριμένος αρχιτέκτονας και ο Geoff Morrison Principal / Managing Director of the Concept – i,  θέλησαν να «βαδίσουν στα μονοπάτια του «Μεγάλου Πολέμου» (1914-1918), εδώ στα μέρη μας στην Ανατολική Μακεδονία.

Βλέπετε ο Geoff, γιός αεροπόρου και εγγονός του Καναδού με σκωτσέζικες ρίζες, αεροπόρου F.L. Royal Naval Air Service David Ballantyne, που πέταξε και πολέμησε σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και Μακεδονία – Θράκη – Κωνσταντινούπολη, με κύριες βάσεις τον Μούδρο (Λήμνος) , Σταυρό και Θάσο (περιστασιακά) μεταξύ Ιουνίου 1917 – Νοεμβρίου 1918,  δεν θα άφηνε άλλο να τον στοιχειώνουν τα κομμάτια της ιστορίας (κομμάτια έλικας και σκάφους, γράμματα, ρολόι πτήσεως, φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα….) και το παντοτινό χάδι του παππού.

Η συνάντηση μας με τον Ηλία, στο πλαίσιο συνεργασίας μέσα από την εταιρεία Ακρόλιθος στο Παγγαίο, για τη προετοιμασία του «5th Kavala Air Sea Show & Thassos 1st WW Aviators Golden Anniversary Macedonian Front – Aegean Sea 2016», οδήγησε αναπόφευκτα μαζί με τον Πασχάλη στο να έρθουμε και οι τέσσερεις σε επαφή και να γίνουμε ομάδα, στον κοινό με αυτόν της Αεροπορικής μας Λέσχης Αριστείδης Μωραϊτίνης σκοπό.

Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης Σμήναρχος (Ι) ε.α

Συνεχίζεται ………

No Comments

Post a Comment