FB IN

«Ανταποδίδοντας»

«Ανταποδίδοντας»

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017 115 Πτέρυγα Μάχης – 340 & 343 Μοίρες Αεροπορική Βάση Σούδας. Είμασταν εκεί για να ανταποδώσουμε στην σταθερή συμμετοχή της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας «ZEUS».

Α.           Ευχαριστίες της διοργάνωσης Kavala Air Sea Show με την παράδοση του Ντοκιμαντέρ «Bristol Scout Rebuilding History» ASA Production Ltd UK στον Διοικητή της 340 Μ «Αλεπού» Αντισμήναρχο (Ι) Ιωάννη Μαρκάκη.

Γραφείο Διοικητή 340 Μοίρας

Β.           Με τον Διοικητή της 343Μ «Αστέρι» Αντισμήναρχο (Ι) Νικόλαο Καβαλάρη και τρείς Γενιές Χειριστών (από αριστερά 2η Επισμηναγός (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης,  5η Επγός (Ι) Γεώργιος Παπαδάκης, 4η Σγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας F16 «ΖΕΥΣ». Μαζί με τον κ. Δημήτριο Λεμονή συνεργάτη του Kavala AirSea Show.

Διοικητήριο 343Μ

Γ.            «Τα δύο Σπαθιά στη Φωλιά των Κυνηγών της 343 Μοίρας»

Το Μουσείο της 343 Μοίρας διατηρεί τα δύο πιστά αντίγραφα Ξιφών Ισπανών Μονομάχων του 15ου αιώνα (Rapier) όπως αυτά αγοράστηκαν από τους χειριστές της 343 ΜΑΗ το 1996 στη Θεσσαλονίκη. Σε «ανάμνηση» της διπλής κατάρριψης (άμεσης και έμμεσης), ανταποδίδοντας σε πυρά δύο Τουρκικών F-102 στις 22 Ιουλίου 1974. Πραγματοποιήθηκαν από τον (τότε) Υποσμηναγό (Ι) Ιωάννη Δινόπουλο αρχηγό ζεύγους των F-5A της 337 ΜΑΗ «Φάντασμα» (Μοίρας Αναχαίτισης Ημέρας) που έδρευε τότε στην 111 ΠΜ της Ν. Αγχιάλου. Απογειώθηκε με διαδικασία SCRAMBLE με τον (τότε) Ανθυποσμηναγό Θ. Σκαμπαρδώνη, για την αναχαίτιση τους.

Με τον Αντισμήναρχο (Ι) ε.α Ιωάννη Δινόπουλο στο κέντρο του «ΑΣΤΕΡΙΟΥ». Μαζί με καλούς συναδέλφους στην «Τελετή Απόσυρσης των Αεροσκαφών F/NF-5A» στις 29 Μαρτίου 2001 στην 113 Πτέρυγα Μάχης.

Τέλος ολοκληρώσαμε την εγκάρδια φιλοξενία μας από την Μονάδα με επίσκεψη στο γραφείο του Σμηνάρχου (Ι) Ιωάννη Μπιρμπίλη Διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης.

«Η Παράδοση είναι σε ασφαλή χέρια». Ευχαριστούμε.

Σμήναρχος (Ι) ε.α Παναγιώτης Γεωργιάδης Διευθυντής Kavala AirSea Show

Φωτογραφία Τίτλου κ. Λευτέρης Κάσδαγλης από την συμμετοχή της HAF F16 Demo Team στο 6th KASS 2017.

No Comments

Post a Comment