FB IN

« Κλιμάκιο Αεροπυρόσβεσης 359 ΜΑΕΔΥ Αεροπορικής Βάσης Χρυσούπολης» Καβάλα

« Κλιμάκιο Αεροπυρόσβεσης 359 ΜΑΕΔΥ Αεροπορικής Βάσης Χρυσούπολης» Καβάλα

«Οι καμήλες ξέρετε είναι ένα ήσυχο και υπομονετικό ζώο, ικανό….. που δεν σου γεμίζει το μάτι πριν κατανοήσετε τι μπορεί να κάνει στα χέρια άξιων μαχητών σε ακραίο περιβάλλον» σαν αυτό της Ερήμου…..

Δύο «Ιπτάμενες Καμήλες» Δρομάδες (Dromader) M 18 PZL Fire Fighters της Πολεμικής μας Αεροπορίας με 1,5 τόνους νερό η κάθε μία προστατεύει την περιοχή μας και πολλές από τις περιουσίες μας, ασφαλώς μαζί με το πλήθος των πυροσβεστικών και εθελοντικών δυνάμεων κρατικών και μη. Το κλιμάκιο των Αεροσκαφών PZL που επιχειρεί από την Αεροπορική Βάση Χρυσούπολης (Α/Απ. Χρυσούπολης) είναι εκεί και αντιμετωπίζει καθημερινά κάθε ανάγκη πυρόσβεσης απ’ αέρος, προστατεύοντας ή περιορίζοντας σχετικά πλήγματα της φύσης.

Η συγκεκριμένη δύναμη των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του κλιμακίου της 359 ΜΑΕΔΥ (Πιλότοι, Τεχνικοί, όλες οι ειδικότητες υποστήριξης επιχειρήσεων) δεν έλαβε τελικά μέρος στις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδείξεις στο «6th Kavala Air Sea Show 2017» (όπως αποτυπώνονται σχετικά στο διαφημιστικό πρόγραμμα και αφίσα της διοργάνωσης). Είναι γνωστή η απογοήτευση αρκετών Spotter του εξωτερικού και εσωτερικού που ήλθαν στη διοργάνωση ειδικά γι’ αυτή την συμμετοχή.

Ευτυχώς όμως για όλους μας. Λίγη ώρα πριν έδιναν αποφασιστικά «χτυπήματα» σε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Νιγρίτας Σερρών σε απροσπέλαστες περιοχές για τις πυροσβεστικές δυνάμεις επιφανείας. Αυτό προείχε και αυτό έπρεπε να γίνει από τις αποφάσεις της Ηγεσίας.

Το PZL είναι το καλύτερο και καταλληλότερο μέσο; Ασφαλώς και ναι τουλάχιστον για την πρώτη αντίδραση ως κρατική οντότητα. Όχι γιατί τεχνικά είναι το ικανότερο. Είναι γιατί «λειτουργεί» από τους καλύτερους μαχητές πραγματικών αποστολών.

Αυτούς λοιπόν είχε η Διεύθυνση της Διοργάνωσης σήμερα την ευκαιρία να συναντήσει και να τους πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα της κοινωνίας μας, με την ευχή και ο κόσμος δημόσια να τους δει και σε επιδείξεις ( αυτούς γενικά δέν τους πολυβλέπει εκεί που επιχειρούν γενικά … σε βουνά και λαγκάδια…. ) εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν στο μέλλον.

Η Διοργάνωση ευχαριστεί τον επικεφαλής Αντισμήναρχο (Ι) Ζαφειρίου Γαρύφαλλο και όλα τα στελέχη του κλιμακίου (παρόντα και μή) και την Μονάδα.

Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης Σμήναρχος (Ι) ε.α Διευθυντής Kavala Air Sea Show

 

No Comments

Post a Comment