Spotters – Press 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νο 3 – 25 Ιουνίου (Αρχική δημοσίευση 24 – 03 -2018)

Οι διοργανωτές του Kavala AirSea Show καλωσορίζουν όσους επιθυμούν να παραβρεθούν στις επιδείξεις ως spotters (είναι δηλ οι γνωστοί ενθουσιώδεις / φανατικοί του είδους , επαγγελματίες φωτογράφοι, μέλη σχετικών συλλόγων, παρουσιάζουν σχετική δράση κ.λ.π) ή δημοσιογράφοι.

Σε  έναν κόσμο που διακρίνεται για το πάθος του ! στην τέχνη της φωτογράφησης , κινηματογράφησης και γραπτού λόγου. Έναν κόσμο που οφείλουμε το διαρκώς αυξανόμενο φωτογραφικό κυρίως αρχείο μας, χάρις στην ελεύθερη προσφορά του. Ένα τεράστιο αρχείο που αφορά σε όλη την εμπειρία της διοργάνωσης από κάθε γωνία και άποψη και το οποίο συμβάλλει καίρια στις Διεθνείς Βραβεύσεις μας και την προβολή μας σταθερά, παράλληλα ή και ανεξάρτητα από τη διοργάνωση σε διακρίσεις των ίδιων των καλλιτεχνών σε διάφορους διαγωνισμούς, καταχωρήσεις, επαγγελματικές δράσεις ή εκθέσεις.

Η σχετική δράση καθορίζεται, υποστηρίζεται και ελέγχεται από τη Διεύθυνση Kavala Air/Sea Show Media Operations (KASS Media Ops) με σκοπό να προσφέρει τις μέγιστες δυνατές ευκολίες σε έναν ιδιαίτερο κόσμο υψηλών απαιτήσεων και αναγκών.

spotters

Η Διοργάνωση παρέχει αυτήν την δυνατότητα αεροπορικής φωτογραφικής δράσης για τις δοκιμαστικές πτήσεις και επιδείξεις από μέρη που έχουν ειδικά επιλεχθεί για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή θέα προς τα δρώμενα (βλέπε χάρτη ).

Τα SP 1 , SP 2 και SP 3 είναι αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Τα SP 4 και SP 5 θα εξεταστούν εάν υπάρξει ειδικό ενδιαφέρον.

ΒΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

A. AIR / SEA SHOW

1. ΑΦΙΞΗ – ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

ΠΟΥ: ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ” ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 20 (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ)

ΠOY ΑΚΡΙΒΩΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ / ΥΠΟΔΟΧΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 40°56’7.94″N 24°24’18.04″E

ΠΟΤΕ: ΑΠΟ 26 (Τρίτη) – 29 (Σάββατο) ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 και ΩΡΑ 1000 – 1600 ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ.

Υπάρχει ασφαλώς και η δυνατότητα και περιορισμένων εξαιρέσεων σε ειδικές περιπτώσεις για παραλαβή των ειδικών ταυτοτήτων μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας ή και αντιπροσώπου με εξουσιοδότηση.

2. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ SPOTTERS – PRESS (ΚΑΤ ΕΠΙΛΟΓΗ) ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

α. ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΟΡΟΦΗΣ (6ος) ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ. – SP1 και SP2
β. ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ – SP3
γ. ΑΚΡΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ / ΦΑΡΟΣ – SP4 Υπό Αίρεση και ανάλογα συνθηκών.

δ.  ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ περιοχής Ναυταθλητικών Ομίλων (ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΟΚ και Ομίλου Θαλάσσιων Αθλημάτων Καβάλας – ΟΘΑΚ) – SP5.

SP-MAP-KASS-2016

3. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

α. ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
β. ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
γ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
δ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ – ΚΙΝΗΣΗΣ

4. ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»

Την Παρασκευή και Σάββατο προγραμματίζονται προσγειώσεις ελικοπτέρων στο «πεδίο προσγείωσης» [<40°56’06.2″N 24°24’34.1″E> 40.935054, 24.409477 google map] στη χερσαία ζώνη Λιμένος Καβάλας.

α. Της Αεροπορίας Στρατού 1ης ΤΑΞΑΣ με ΑΗ-64A / DHE Apache και UH-1H HUEΥ (Παρασκευή 11:45 και Σάββατο 11:30 Ιουνίου αντίστοιχα) και Στατική Έκθεση έως 7 ωρών ανά ημέρα (12:00 – 19:00) και

β. Της Ομαδας επιδείξεων «Wizard Helobatics» του Δημήτρη Βερβερέλη (για πρώτη φορά φέτος προσγείωση εντός επίδειξης) με το EC-120B Airbus

5. ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ:  

Spotter Day Κυριακή 01 Ιουλίου 2018. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε τους παρακάτω όρους πριν την επίσκεψή σας στο αεροδρόμιο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αυτούς, το προσωπικό του αεροδρομίου διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την πρόσβαση σας στον χώρο της πίστας της αεροδρομίου.

Όλοι οι διαπιστευμένοι spotter της διοργάνωσης Kavala Air/Sea Show 2018 που επιθυμούν να επισκεφτούν την πίστα του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος» (KVA) την Κυριακή 1 Ιουλίου και σε ώρες μεταξύ 9:00 και 11:00 υποχρεούνται:

  • να φέρουν ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ)
  • να δεχτούν να υποστούν τους προβλεπόμενους ελέγχους ασφαλείας
  • να φέρουν την διαπίστευση της διοργάνωσης με το ονοματεπώνυμό τους
  • να φοράνε ανακλαστικό γιλέκο (θα το παράσχει η Fraport Greece)
  • να μην απομακρύνονται από την περιοχή της πίστας που θα τους υποδειχθεί
  • να μην καπνίζουν

Λόγω της παρουσίας μονάδων της πολεμικής αεροπορίας σας γνωρίζουμε ότι απαγορεύεται η λήψη μακρινών πλάνων καθώς και η λήψη πλάνων από αεροσκάφη που δεν συμμετέχουν στο 7ο Kavala Air/Sea show 2018.

6. Γενικές Πληροφορίες Μετακινήσεων μέσω Κρατικού Αερολιμένα Καβάλας

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»  τελεί σε επίπεδο Λειτουργίας και Διαχείρισης υπό την Fraport Greece (από το 2017) http://www.fraport-greece.com/ell/profil-aerodromion/kavala

ενώ παράλληλα παραμένει υπό την Εποπτεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας http://www.ypa.gr/our-airports/kratikos-aerolimenas-kabalas-m-alejandros-kakba

Ο Αερολιμένας απέχει 31 χιλ. από την πόλη της Καβάλας, 42 χιλ. από την πόλη της Ξάνθης, 12 χιλ. από την κωμόπολη της Χρυσούπολης και 14 χιλ. από την κωμόπολη της Κεραμωτής.

Υπάρχει τακτική δημόσια συγκοινωνιακή διασύνδεση μέσω του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας https://www.ktelkavalas.gr αλλά και εξυπηρέτηση μέσω σταθμών ταξί από και πρός τον Αερολιμένα.

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΥΤΗΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

 

  spotters-kavala

Photo by Pashalis Palavouzis

Photo by Dimitris Kakogiannakos

spotters-airshow

Photo by Panagiotis Georgiadis

kavala-spotters

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διοργάνωση μας μέσα από την KASS MEDIA OPS TEAM (Photo Camera – Action Camera -Video) θα παράσχει κάθε δυνατή τεχνική υποστήριξη πρώτου βαθμού εάν ζητηθεί.