FB IN

Σχετικά με την εκδήλωση

Σχετικά με την εκδήλωση

Διεθνής Αεροναυτική διοργάνωση «Kavala AirSea Show 2020»

«Στόχοι και προοπτικές»

Η Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλής  τη Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Καβάλας  και μέλη τον Οργανισμό Λιμένα, τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καβάλας, το Σωματείο Καφεζυθοπωλών καθώς και την AOPA Hellas, προγραμματίζουν τη διεθνή αεροναυτική διοργάνωση « Kavala AirSea Show 2020», στην παραλιακή ζώνη του λιμένα της πόλης μας και στην ευρύτερη περιοχή.

Η διοργάνωση έχει στρατηγική και επιχειρησιακή συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και τις Κρατικές Υπηρεσίες.

«Τελεί υπο την Αιγίδα» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Υπουργείου Τουρισμού και είναι μέλος του European Air Show Council (EUAC).

Οι αεροπορικές αλλά και ναυτικές επιδείξεις προβάλουν και προάγουν την ανθρώπινη δυνατότητα και τόλμη αλλά και τα όρια της αεροναυτικής τεχνολογίας, προκαλούν συγκίνηση και θαυμασμό στους θεατές, διευρύνουν την φαντασία των μικρών παιδιών.

Ο Θεσμός πλέον από τους πολίτες για τους πολίτες με σύνθημα «Σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά» από το ξεκίνημα του το 2011 τολμά, πετυχαίνει και αναπτύσσεται κάτω από το πλέον δυσχερές οικονομικό περιβάλλον ύφεσης γεγονός που δείχνει τις δυνατότητες της κοινωνίας μας στη βάση της ενότητας και της συν εργατικότητας.

Η εικόνα του ουρανού και της θάλασσας με συνδετικό κρίκο το ανάγλυφο της πόλης, αποτελούν το ιδανικό σκηνικό που μαζί με τα δυναμικά στοιχεία αυτής της μοναδικής στο είδος της διοργάνωσης, συνθέτουν ένα καινοτόμο εργαλείο πολιτιστικής και τουριστικής προβολής για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η εύκολη πρόσβαση με κάθε μέσο και από τις Βαλκανικές χώρες, η ελεύθερη συμμετοχή στη διοργάνωση, οι υποδομές φιλοξενίας και ψυχαγωγίας επιτρέπουν σε δεκάδες χιλιάδες θεατές από την παραλιακή ζώνη και κάθε άλλο σημείο της αμφιθεατρικής μας πόλης, να απολαύσουν για πολλές ώρες το μοναδικό θέαμα. Με οργανωμένη εμπορική έκθεση, πάρκα, Café/Bar και εστιατόρια και με πλήθος παράλληλων δράσεων «κρατούμε» το κοινό κάθε ηλικίας όλες τις ώρες του 24ώρου.

Αυτή η δυναμική μπορεί να εξασφαλίσει πλέον σημαντικές προοπτικές ανταποδοτικότητας σε πολλαπλά επίπεδα και κυρίως σε αυτό της κοινωνικής συνεκτικότητας και προβολής του τόπου μας, επιπλέον της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης, των αγορών, του εμπορίου και του τουρισμού.

Σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς επιδιώκουμε έτσι να εδραιώσουμε έναν πρωτοποριακό διεθνή θεσμό στη νοτιανατολική Ευρώπη, ο οποίος μπορεί, πέραν της ανάπτυξης της αεροπορικής ιδέας και της ναυτικής μας παράδοσης, ν’ αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό μοχλό.

Ίσως τελικά αξίζει και μόνο για να κερδίσουμε το βλέμμα και τα όνειρα των μικρών παιδιών.

Η Οργανωτική Επιτροπή